Viemärin sukitus

Kustannustehokas ja vaivaton ratkaisu viemärisaneeraukseen

Viemäreiden sukittaminen on helppo, edullinen ja asukkaan vaivoja säästävä tapa saneerata kodin viemärit. Koska sukitusta varten ei täydy purkaa talon rakenteita, se voidaan tehdä huomattavasti nopeammin kuin perinteisin menetelmin toteutettu putkiremontti.

Voit asua asunnossasi normaalisti remontin aikana, joten kalliille tilapäismajoitukselle ei ole tarvetta. Asunnon märkätiloja ei myöskään tarvitse hajottaa remontin vuoksi, mikä säästää remontoijan aikaa ja rahaa.

Sukitus on hyvä valinta kaikenlaisiin koteihin

Viemärin sukitus sopii kaikille talotyypeille ja monenlaisiin putkistoihin. Sukitus on toimiva ratkaisu niin omakotitalossa, kerrostalossa kuin rivitalossakin talon iästä huolimatta.

Sukittaminen soveltuu kaikenlaisiin asuintalojen kriittisiin putkijärjestelmiin, kuten sadevesiviemäreihin ja jäteviemäreihin. Menetelmää voidaan käyttää kaikkiin 50–300 mm putkistoihin, oltiinpa kotisi viemäröinnissä käytetty sitten betoni-, valurauta- tai PVC-putkia.

Ei haittaa vaikka kotisi viemäriputket olisivat huonokuntoisia, koska sukka muodostaa vanhan putken sisään uuden kestävän putken.

Viemärin sukitus lisää putkien käyttöikää

Viemärin sukittaminen voi kasvattaa talon putkien käyttöikää jopa 50 vuotta. Sukituksessa vanhojen putkien sisään sujutetaan muoviseoksesta tehty epoksilla kyllästetty pehmeä sukka, joka painetaan paineilmalla vanhojen putkien sisäpintaa vasten.

Kuivuessaan sukka kovettuu kestäväksi muoviputkeksi. Vanhat putket jäävät paikalleen, ja niiden sisään rakentuu uusi itsekantava, elastinen ja vahva muoviputkisto.

Sukitus korjaa kertaheitolla kaikki vanhoissa putkissa olevat reiät, kulumat ja halkeamat. Uudet muoviputket kestävät erinomaisesti kosteutta, syöpymistä ja kulumista, ja niiden liukas pinta ehkäisee myös tukoksia.

Viemäreiden kuvaukset ja kuntokartoitukset

Viemäreiden kuntotarkastus on hyvä ja nopea tapa varmistaa, että putket voivat hyvin. Putkien kunto kannattaa kartoittaa jo ennen kuin ongelmia ilmenee, sillä kuluneiden putkien alkaessa vuotaa seurauksena voi olla kalliit vesivahingot.

Yleensä viemärit kannattaa tarkastaa viimeistään, kun niiden ikä lähestyy 30 vuotta. Suuressa osassa 60- ja 70-luvulla rakennettuja taloja on huomattu jo suuria kunnossapidon tarpeita putkistossa. Viemärien kunto on hyvä tarkastuttaa myös taloa myytäessä.

Miten viemärin sukitus tapahtuu?

  1. Kodin suojaus

Saneerattavan kohteen märkätilojen ja keittiön lattiat ja seinät suojataan huolellisesti.  Viemärikalusteet puretaan, jotta varsinainen työ voidaan aloittaa.

  1. Puhdistus

Viemärit puhdistetaan ketjurassilla, minkä jälkeen puhdistettu viemäri kuvataan. Tarvittaessa viemärit huuhdellaan. Puhdistusjäte joko imuroidaan tai poistetaan imuauton toimesta.

  1. Tarkka ja tehokas asennus

Kaikki saneerattavat viemärit sukitetaan. Viemärissä olevat haarakohdat porataan auki ja haarakohtiin asennetaan tuplavahvuiset tehdasvalmisteiset haarayhteet.

  1. Laadun varmistus

Sukitetut viemärit kuvataan ja tallennetaan. Viemärikalusteet asennetaan paikoilleen ja kaikki työn jäljet siivotaan.

  1. Työn luovutus

Lopuksi kuvaustallenteet luovutetaan asiakkaalle. Annamme myös jokaiselle tekemällemme sukituksella 10 vuoden vuotamattomuustakuun kirjallisena.

Omakotitalon viemäriremontti sukittamalla

Omakotitalon viemäriremontti hoituu edullisesti ja nopeasti sukittamalla. Perinteistä putkiremonttia huomattavasti kustannustehokkaampi ja talon asukkaille helpompi sukitusmenetelmä ei vaadi talon rakenteiden tai vanhojen putkien purkamista. Asukkaiden ei tarvitse muuttaa evakkoon remontin tieltä, mikä säästää aikaa, rahaa ja hermoja.

Viemäriremontti alkaa olla ajankohtainen, kun talon viemäriputkille on tullut ikää yli 30 vuotta. Merkkejä putkien huonosta kunnosta ovat esimerkiksi viemäritukokset ja hitaasti vetävät viemärit, mutta kuluneet putket eivät välttämättä oireile ennen kuin ne alkavat vuotaa.

Viemäriremontin laiminlyönti voi käydä kalliiksi

Hajonnut viemäri voi käydä kalliiksi siitä aiheutuvien vesivahinkojen ja remonttikustannuksien vuoksi. Huomaamattomasta tihkuvuodostakin leviää bakteereita ja aiheutuu ajan myötä mittavat kosteusvauriot.

Sukituksen jälkeen viemäri saa lisää elinikää ainakin 50 vuotta.

Omakotitalon viemäreiden sukitukset alk. 6000€

Viemärin sukituksen hinta ja remontin kesto riippuvat paljon siitä, kuinka monta viemärihaaraa talossa on ja kuinka pitkiä vetoja putket ovat. Jokainen kohde on aina yksilöllinen.

Kotitalousvähennyksen voit saada työn osuudesta, joka sukitustöissä on noin 50% urakkahinnasta. Kotitalousvähennys on 2 400 euroa/hlö. Kotitalousvähennys on siis henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen.

Lue lehtiartikkeli käyttäjäystävällisestä viemärisaneerauksesta sukituksella.